STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB

tel.: +420 493 723 784
e-mail:
2x 3x 1x 2014, 2010
Světový pohár kuchařů a cukrářů Lucembursko
3x 3x 2x 2016, 2012, 2008
Světová olympiáda cukrářů a kuchařů Erfurt
1x 1x 2015
Medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
„ ŽIVOT JE ZÁBAVA, KDYŽ NĚCO UMÍM! “

Leonardo - partnerství

V projektu Leonardo – Partnerství jsou zahrnuti čtyři partneři : z České republiky jsou tentokrát dva partneři – naše škola a Střední zahradnická škola z Kopidlna, dále náš tradiční partner Gtb Lipsko- Schkeuditz a střední škola z polského Darlowa.

V projektu jde o porovnání národních kvalifikačních systémů, především ale o výměnu odborných znalostí a zkušeností a o získání vybraných jak praktických  tak teoretických odborných dovedností, které jsou součástí tzv. dílčích kvalifikací vybraných profesních oborů vyčovaných v partnerských školách – v německé, polské a ve dvou českých školách.

V rámci projektu se uskutečnilo několik  pracovních setkání:

1. Setkání v Německu v partnerské škole Gtb Lipsko – Schkeuditz  - podzim 2009

Během této schůzky došlo k seznámení členů týmů (koordinátorů a učitelů ) všech zúčastněných škol . Hlavním bodem programu bylo dojednání detailů průběhu projektu.

V rámci podzimního setkání se uskutečnila také návštěva studentů gastronomického veletrhu v Lipsku.


2. Setkání v České republice v partnerské škole, Střední zahradnické školy v Kopidlně na jaře 2010.
Během této schůzky byly porovnány obsahy vzdělávání oborů jednotlivých škol, proběhla praktická ukázka květinového dekorování stolů k různým příležitostem a studenti si vyzkoušeli aranžování stolů pod odborným vedením naší školy.



V odborné učebně stolničení pak byla v naší škole instalována výstava – ukázka aranžování stolů v kombinaci s floristickým aranžmá.



3.  Setkání v Polsku v partnerské škole, v Darlowě v září 2010.
Během této schůzky byly porovnány systémy vzdělávání v jednotlivých zemích, byl vytvořen modul „ organizování akce“ a proběhla praktická ukázka z modulu organizování akce. Studenti pracovali na kalkulacích k jednotlivým jídlům, porovnávaly se postupy kalkulací v jednotlivých zemích. Byl vytvářen slovník k tomuto tématu.




4. Setkání v naší škole, v Nové Pace v únoru 2011.

Během této schůzky byl teoreticky i prakticky prováděn modul „ restaurační moučníky“ a „zpracování marcipánových a cukrárenských hmot“. K modulu marcipánových hmot byla vytvořena prezentace a k oběma modulům slovník. Studenti společně s učiteli si prakticky vyzkoušeli modelování cukrárenských hmot a přípravu restauračních moučníků (flambování a pečení).

Obory vzdělání s výučním listem
 
Cukrář (ka)
 
 
Pekař (ka)
 
 
Kuchař - číšník
 
 
Krejčí
 
 
Truhlář
 
Obory vzdělání s maturitní zkouškou
 
Podnikání
 
 
Podnikání - dálková forma
 
 
Hotelnictví
 
Kontaktujte nás
Masarykovo náměstí 2
Nová Paka 50901
tel.: +420 493 723 784
tel.: +420 493 723 464
NZZInvestice rozvojGastro TVVýzva EU

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB NOVÁ PAKA 2007 - 2016 (c)

, mapa webu, kontakt, pravidla přístupnosti, webhosting