(pozn.: V případě změny podmínek vzdělávání může dojít k úpravám harmonogramu)
V profilové části MZ žák prokáže znalosti z předmětů Český jazyk a literatura a Anglický jazyk a dále znalosti a dovednosti potřebné k úspěšnému uplatnění v oblasti cestovního ruchu, hotelnictví a gastronomie.
Seznam literárních děl k ústní části MZ (pdf)
2. Anglický jazyk (písemná práce na stanovené téma a ústní zkouška před zkušební komisí)
Tematické okruhy pro ústní část MZ z Aj (pdf)
3. Německý jazyk (písemná práce na stanovené téma a ústní zkouška před zkušební komisí)
Tematické okruhy pro ústní část MZ z Nj (pdf)
3. Odborný blok (praktická zkouška): prezentace a obhajoba praktického úkolu z oblasti gastronomie nebo cestovního ruchu (žák si oblast volí).
Tematické okruhy pro praktickou část Cestovní ruch.pdf
Tematické okruhy pro praktickou část GASTRO.pdf
4. Gastronomie (ústní zkouška před zkušební komisí)
Tematické okruhy pro ústní část MZ z gastronomie.pdf
5. Cestovní ruch (ústní zkouška před zkušební komisí)
Tematické okruhy pro ústní část MZ z cestovního ruchu.pdf
B. Nepovinné předměty:
1. Další cizí jazyk dle vzdělávací nabídky školy (ústní zkouška před zkušební komisí)
2. Matematika (ústní zkouška před zkušební komisí)
Pozn.: Pro školní rok 2023/2024 není nabídka nepovinných předmětů využita.
Obecný pokyn k hodnocení profilové části MZ.pdf
Hodnotící tabulka praktické zkoušky z gastronomie.pdf
Maturitní zkouška z Českého jazyka a literatury
Pravidla hodnocení zkoušky z ČJL
Maturitní zkouška z Anglického jazyka
Pravidla hodnocení zkoušky z Aj
Pravidla hodnocení zkoušky z Nj